Vepřová panenka s oříšky
70 min.
Ingredience
- 5lžicPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 800gramůVepřová panenka
- 500gramůStrouhanka
- 50gramůOřechy lískové
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250gramůListové těsto
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaProvensálské koření
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
961 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
42 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Panenku v celku osolíme, posypeme provensálským kořením. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a dáme do chladu odležet.
- 2Připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.
- 3Rozválíme listové těsto na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí.
- 4Na teflonové pánvi opečeme ze všech stran panenku lehce potřenou tukem.
- 5Předpečené maso vložíme na sypkou směs a zabalíme do rozváleného těsta.
- 6Potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.