Vepřová panenka s šalvějí a chřestem
25 min.
Ingredience
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůChřest bílý
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 800gramůVepřová panenka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.
- 2Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.