Vepřová panenka s šalvějí a chřestem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.