Vepřová panenka se sýrovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 4kusyKarotka
- 400gramůNudle špenátové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůVepřová panenka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
15 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nudle vaříme v osolené vodě, 5 minut před dokončením přidáme celé oloupané mrkve.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, po obou stranách zprudka opečeme na oleji, osolíme a opepříme.
- 3Ohřejeme mléko a za stálého mícháme v něm rozpustíme Gorgonzolu (nesmíme vařit).
- 4Omáčku, vařené nudle, mrkve a plátky panenky upravíme na nahřáté talíře a podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.