Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
38 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).
  • 2
    Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut.
  • 3
    Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.