Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová panenka
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- Na krustu
- 120gramůStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyOregano
- 1,5lžičkyPetržel - nať
- 1,5lžičkyBazalka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůOříšky piniové
- Na omáčku
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 150gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
38 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).
- 2Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut.
- 3Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.