Vepřová panenka v mandlové omáčce
25 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 1kusCibule červená
- 50gramůOlivy zelené
- 4lžíceOlej olivový
- 50gramůMandle
- 80mililitrůSherry brandy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1kusPomeranče
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké. Pomeranč omyjeme, osušíme, odkrojíme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Olivy rozkrojíme na kolečka.
- 2V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté přidáme cibuli, česnek a ještě 1-2 min osmažíme. Nasypeme jemně nastrouhané mandle, pokapeme pomerančovou šťávou, sherry, vložíme pomerančovou kůru a olivy. Ochutíme solí, pepřem a paprikou, důkladně promícháme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 5 min.
- 3Podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.