Vepřová panenka v mandlové omáčce

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké. Pomeranč omyjeme, osušíme, odkrojíme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Olivy rozkrojíme na kolečka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté přidáme cibuli, česnek a ještě 1-2 min osmažíme. Nasypeme jemně nastrouhané mandle, pokapeme pomerančovou šťávou, sherry, vložíme pomerančovou kůru a olivy. Ochutíme solí, pepřem a paprikou, důkladně promícháme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 5 min.
  • 3
    Podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.