Vepřová pečeně na víně

130 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
671 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme marinádu. Ze třech větviček rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme najemno, smícháme s kůrou nastrouhanou z citronu, na plátky nakrájený česnek, polovinou oleje, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a promícháme.
  • 2
    Maso svážeme provázkem do stejnoměrného balíčku, ze všech stran potřeme marinádou a necháme odležet v chladu cca 5hodin.
  • 3
    Poté rozpálíme v pekáčku zbylý olej a maso na něm ze všech stran orestujeme.
  • 4
    Dáme péct do trouby předehřáté na 160C. Po chvíli přidáme zbylý rozmarýn, pečeme cca 45min, podlijeme vínem a pečeme další hodinu. Pravidelně poléváme a obracíme.
  • 5
    Po vyjmutí necháme cca 10min stát, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.