Vepřová pečeně na víně
130 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1kilogramVepřová pečeně
- 250mililitrůVíno bílé
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 6kusůRozmarýn čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
671 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu. Ze třech větviček rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme najemno, smícháme s kůrou nastrouhanou z citronu, na plátky nakrájený česnek, polovinou oleje, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a promícháme.
- 2Maso svážeme provázkem do stejnoměrného balíčku, ze všech stran potřeme marinádou a necháme odležet v chladu cca 5hodin.
- 3Poté rozpálíme v pekáčku zbylý olej a maso na něm ze všech stran orestujeme.
- 4Dáme péct do trouby předehřáté na 160C. Po chvíli přidáme zbylý rozmarýn, pečeme cca 45min, podlijeme vínem a pečeme další hodinu. Pravidelně poléváme a obracíme.
- 5Po vyjmutí necháme cca 10min stát, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.