Vepřová pečeně nakyselo
55 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová pečeně
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaKari koření
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 50gramůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na kostky a osolíme. Cibuli nasekáme, smícháme s utřeným česnekem, kořením a dvěma lžícemi citronové šťávy. Směs za stálého mícháni smažíme cca 5 minut na rozpáleném oleji.
- 2Vložíme maso a necháme ho zhnědnout. Poté přilijeme zbytek citronové šťávy a podlijeme vodou. Za občsného míchání dusíme do měkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.