Vepřová pečeně po florentsku

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
91 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu necháme zahřát na 200 °C.
  • 2
    Lístky fenyklu nadrobno nasekáme a smícháme s rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem. Připravenou směsí plníme hlubší zářezy, které jsme do masa udělali ostrým nožem.
  • 3
    Cibuli rozpůlíme a dáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a na ni dáme připravené maso. Dáme péct na 30 minut, poté snížíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.
  • 4
    Maso podlijeme a osolíme, přilijeme 90 ml vína a necháme péct dalších 35 minut. Občas přelijeme výpekem.
  • 5
    Bulvy fenyklu nakrájíme na centimetrové plátky a dáme vařit, přisypeme pokrájenou cibuli a extra panenský olej, trochu osolíme. Vaříme zvolna, přikryté poklicí, cca 45 minut. Hotový fenykl musí být měkký a voda takřka vyvařená.
  • 6
    Upečené maso vyjmeme z pekáče, do výpeku přilijeme zbytek vína a necháme zprudka vařit do zhoustnutí omáčky. Poté odstavíme z plotny, osolíme a opepříme, vmícháme smetanu.
  • 7
    Maso servírujeme na fenyklu, pokrájené na plátky a přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.