Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou
100 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaCitronová kůra
- 4lžíceKompot brusinkový
- 2stroužkyČesnek
- 0,25kusChléb celozrnný pšeničný
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso s tenkou vrstvou tuku na horní straně potřeme solí, česnekem a pečeme téměř doměkka v troubě.
- 2Maso vyjmeme z pekáče a potřeme směsí jemně nakrájené a osmažené cibule, nastrouhaného tmavého chleba, tlučeného pepře, kmínu, nasekané petrželky a citronové kůry. Maso za častého polévání dopečeme. Kůrčička na pečeni má mít krásnou hnědou barvu.
- 3Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.