Vepřová pečeně s játrovými noky
70 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová plec
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 4gramyKmín celý
- 60gramůCibule
- 100gramůHořčice
- 300gramůChléb konzumní
- Játrové noky
- 350gramůJátra vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůStrouhanka
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 40mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
803 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.
- 2Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.
- 3Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.