Vepřová pečeně s játrovými noky

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
803 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.
  • 2
    Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.
  • 3
    Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.