Vepřová pečeně s plněnými paprikami
100 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová krkovička
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 8kusůPaprikové lusky čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
- 2Potom přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, když zrůžoví, přilijeme trochu horké vody a za občasného podlévání dopečeme doměkka.
- 3Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme do poloměkka. Nakonec ochutíme octem a lehce promícháme.
- 4Zelím naplníme očištěné paprikové lusky.
- 5Měkké maso vyjmeme z pekáče do nahřáté misky. Do pekáče vložíme papriky, přidáme česnek rozetřený se solí a v troubě dusíme asi 15 minut.
- 6Maso přelijeme šťávou a obložíme plněnými paprikami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.