Vepřová pečeně s plněnými paprikami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
  • 2
    Potom přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, když zrůžoví, přilijeme trochu horké vody a za občasného podlévání dopečeme doměkka.
  • 3
    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme do poloměkka. Nakonec ochutíme octem a lehce promícháme.
  • 4
    Zelím naplníme očištěné paprikové lusky.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme z pekáče do nahřáté misky. Do pekáče vložíme papriky, přidáme česnek rozetřený se solí a v troubě dusíme asi 15 minut.
  • 6
    Maso přelijeme šťávou a obložíme plněnými paprikami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.