Vepřová pečeně se zeleninou
180 min.
Ingredience
- 1250gramůVepřová kýta
- 600gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika zelená
- 60gramůCeler řapíkatý
- 50mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 6gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2špetkyTymián čerstvý
- 2špetkyMajoránka
- 2špetkySaturejka
- 20mililitrůHořčice
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
60 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
- 2Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.
- 3Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.
- 4Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.