Vepřová pečeně se zeleninou

180 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
60 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
  • 2
    Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.
  • 3
    Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.
  • 4
    Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.