Vepřová pečeně ve vinné marinádě

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni rozkrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Pod fólií necháme alespoň 3 hodiny odležet.
  • 2
    Jablka pokrájíme na tenké výseče a vykrájíme jádřince. Jablka položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod středně vyhřátým grilem pečeme asi 8 minut. Během grilování jablka obracíme. Grilovaná jablka vložíme do mísy, přidáme Parmezán nakrájený na lístky i roketu, kterou jsme opláchli a nechali okapat, a dobře promícháme.
  • 3
    Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 10 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
  • 4
    Hotové maso nakrájíme šikmým řezem na silnější proužky a vmícháme do salátu. Můžeme přelít dresinkem podle vlastní chuti.
  • 5
    Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.