Vepřová pečeně ve vinné marinádě
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová pečeně
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na salát
- 200gramůJablka
- 200gramůRoketa
- 80gramůSýr Parmezán
- Na vinnou marinádu
- 150mililitrůVíno červené
- 1,5lžíceWorcester
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni rozkrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Pod fólií necháme alespoň 3 hodiny odležet.
- 2Jablka pokrájíme na tenké výseče a vykrájíme jádřince. Jablka položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod středně vyhřátým grilem pečeme asi 8 minut. Během grilování jablka obracíme. Grilovaná jablka vložíme do mísy, přidáme Parmezán nakrájený na lístky i roketu, kterou jsme opláchli a nechali okapat, a dobře promícháme.
- 3Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 10 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
- 4Hotové maso nakrájíme šikmým řezem na silnější proužky a vmícháme do salátu. Můžeme přelít dresinkem podle vlastní chuti.
- 5Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.