Vepřová pečínka s goudou
95 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová pečeně
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 250gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaSůl
- 150gramůHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
67 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
376 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso dáme do pekáče, potřeme hořčicí, podlijeme 100 ml vody a necháme péct při 200 °C cca 75 minut.
- 2Po odpaření vody na podlévání, přelijeme maso zakysanou smetanou. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- 3Po uplynutí doby na pečení maso vyjmeme, na vrchní straně nakrojíme do cca 2/3. Zářezy vyplníme plátky sýra. Osolíme, opepříme a necháme ještě 5 minut zapékat.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a růžičková kapusta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.