Vepřová plec dušená s pórkem
55 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusMasox
- 0,1litrVíno bílé
- 1kusPórek
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pórek i se zelenou částí nakrájíme na kolečka, v sítu ho dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme přejít varem.
- 2Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.
- 3V zapékací míse rozpálíme olej a na něm kostky masa zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme šalvěj a tymián, přilijeme část vína, promícháme a přibližně 30 minut dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vydusí, přidáme nakrájený pórek a česnek.
- 4Mísu s masem a zeleninou přikryjeme a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Když začne maso měknout, sundáme pokličku a pečeme, podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Upečené maso má mít kůrčičku jako moravští vrabci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.