Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
99 mg
Cukr
638 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Masox rozmícháme v malém hrnku s vodou a necháme přejít varem.
  • 2
    Vepřovou plec na několika místech nařízneme a do řezů dáme proužky česneku. Plec vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru z Masoxu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a obracíme, aby se opeklo ze všech stran. Když je téměř měkké, vyjmeme ho z pekáče.
  • 3
    Do vypečené šťávy přidáme šalvěj a bílé víno, povaříme chvíli na prudkém ohni. Pak dáme zpět maso, pekáč vložíme opět do trouby a pečeme. Když je maso měkké, vyndáme ho, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
  • 4
    Do šťávy v pekáči přidáme máslo a na ohni přimícháme mouku, kterou šťávu zahustíme. Potom vložíme zpět nakrájené maso a vše prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.