Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji
45 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstŠalvěj sušená
- 0,25litrVíno bílé
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVoda pitná
- 1kostkaMasox
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
99 mg
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Masox rozmícháme v malém hrnku s vodou a necháme přejít varem.
- 2Vepřovou plec na několika místech nařízneme a do řezů dáme proužky česneku. Plec vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru z Masoxu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a obracíme, aby se opeklo ze všech stran. Když je téměř měkké, vyjmeme ho z pekáče.
- 3Do vypečené šťávy přidáme šalvěj a bílé víno, povaříme chvíli na prudkém ohni. Pak dáme zpět maso, pekáč vložíme opět do trouby a pečeme. Když je maso měkké, vyndáme ho, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
- 4Do šťávy v pekáči přidáme máslo a na ohni přimícháme mouku, kterou šťávu zahustíme. Potom vložíme zpět nakrájené maso a vše prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.