Vepřová polévka s mascarpone
40 min.
Ingredience
- 200gramůKvěták
- 200gramůPastinák
- 200gramůVepřová plec
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOlej olivový
- 30gramůBazalka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1000mililitrůVoda pitná
- 40gramůMascarpone
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
748 mg
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na malé růžičky, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, vepřovou plec nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme vepřové maso, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, přidáme květák, pastinák, přilijeme polovinu vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Přilijeme zbytek vody, přidáme mascarpone, strouhaný parmezán, posekané lístky bazalky, špetku pálivé papriky a dovaříme.
- 2Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.