Vepřová roláda na víně
190 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžičkyChilli omáčka
- 2lžičkyMed včelí
- 1500gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kilogramVepřový bok
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
106 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
272 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pasta: do nádoby vylijeme víno, chilli omáčku, přidáme med, dobře vidličkou rozšleháme, vmícháme drobně nasekanou chilli papričku, olej, posekanou šalvěj, oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, vše ještě jednou promícháme.
- 2Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, přes fólii naklepeme, potřeme pikantní pastou. Roládu obložíme dokola na plátky nakrájeným bůčkem, který po obou stranách osolíme a opepříme, vše svážeme kuchyňským provázkem, položíme na menší pekáč, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 160 minut, aby bylo maso měkké. Po dobu pečení je dobré maso hlídat a polévat vlastní šťávou, pokud by nestačila, tak podlijeme vodou.
- 3Upečenou roládu vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a potom ji nakrájíme na tenká kolečka. Porce rolády rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.