Vepřová roláda s játry

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
83 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bok nařízneme po celé ploše, ale nedořízneme do konce. Vytvoříme tím plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra na slabé plátky a česnek prolisujeme.
  • 2
    V míse smícháme strouhanku s vodou, přidáme vejce, česnek, promícháme a vzniklou hmotou potřeme plát bůčku. Navrch poklademe plátky jater, zavineme do rolády, ovážeme provázkem nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, solí, pepřem, kmínem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě. Roládu občas přeléváme výpekem.
  • 3
    Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem spolu s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.