Vepřová roláda s játry
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 200gramůJátra vepřová
- 50gramůCibule
- 40gramůStrouhanka
- 50mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůČesnek
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín celý
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
83 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bok nařízneme po celé ploše, ale nedořízneme do konce. Vytvoříme tím plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra na slabé plátky a česnek prolisujeme.
- 2V míse smícháme strouhanku s vodou, přidáme vejce, česnek, promícháme a vzniklou hmotou potřeme plát bůčku. Navrch poklademe plátky jater, zavineme do rolády, ovážeme provázkem nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, solí, pepřem, kmínem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě. Roládu občas přeléváme výpekem.
- 3Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem spolu s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.