Vepřová roláda z bůčku a salámu

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
84 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
762 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pikantní hořčicí, posypeme solí a pepřem. Na ochucené maso pokládáme plátky libového salámu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Maso zavineme do rolády, ovážeme nití, potřeme máslem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme 45 až 50 minut. V průběhu pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém opečeme plátky bramborového knedlíku a potom na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • 2
    Roládu nakrájíme na úhledné plátky, obložíme plátky bramborového knedlíku a vše přelijeme trochou vypečeného tuku s usmaženou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.