Vepřová roláda z bůčku a salámu
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín celý
- 200gramůSalám měkký
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
84 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
762 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pikantní hořčicí, posypeme solí a pepřem. Na ochucené maso pokládáme plátky libového salámu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Maso zavineme do rolády, ovážeme nití, potřeme máslem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme 45 až 50 minut. V průběhu pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém opečeme plátky bramborového knedlíku a potom na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- 2Roládu nakrájíme na úhledné plátky, obložíme plátky bramborového knedlíku a vše přelijeme trochou vypečeného tuku s usmaženou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.