Vepřová slezina na cibuli a pivu
30 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová slezina
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceStrouhanka
- 8plátkůChléb toastový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vepřové sleziny omyjeme a umeleme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté sleziny, podle chuti okořeníme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a zahustíme strouhankou.
- 3Směs mažeme na plátky toustového chleba, necháme krátce zapéct v předehřáté troubě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.