Vepřová smažená kotleta na pomerančové omáčce s oregánem
45 min.
Ingredience
- 115gramůStrouhanka
- 55gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyOregano sušené
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPomeranče
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na salsu si připravíme část oloupané pomerančové kůry, z které odkrojíme vrchní dílek a dále odstraníme jak kůru, tak i bílou slupku. Vzniklou šťávu odlijeme do nádoby. Nakrájenou dužinu promícháme s na jemno nakrájenou jarní cibulkou a pomerančovou šťávou, vše okořeníme.
- 2Vepřové řízky dáme do igelitového sáčku, přeložíme, vezmeme váleček na těsto a tyto řízky z obou stran rozklepeme, a to rovnoměrně. Vedle v mističce promícháme mouku s parmazánem, oregánem a kořením. Řízek potřeme rozšlehaným vajíčkem, a potom ho pomoučíme v právě připravené mouce s na jemno nastrouhaným parmazánem, oregánem a strouhankou.
- 3V pánvi, kam dáme 1 cm oleje, položíme řízky a opékáme je z obou stran zhruba 3-4 minuty, dokud nezrůžoví. Poté je necháme okapat od přebytečného tuku do ubrousku. Mezitím opékáme další dva řízky a máme na paměti, že musíme mít všechny opečené řízky stále prohřáté. Hotové řízky servírujeme s dříve vytvořenou salsou a dochutíme ji oregánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.