Vepřová svíčková s česnekovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 6kusůRajčata
- 20gramůPetržel - nať
- 50mililitrůSherry brandy
- 40gramůOlivová pasta černá
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na silnější plátky.
- 2V pánvi rozpálíme olej. Vložíme maso s nasekaným česnekem a prudce doměkka osmažíme. Maso osolíme, opepříme a přimícháme sherry. Vyjmeme na mísu a horké uchováme.
- 3Připečeniny rozředíme asi 150 ml vody. Přidáme olivovou pastu a omáčku zredukujeme.
- 4Maso obložíme nakrájenými rajčaty, přelijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.