Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou
130 min.
Ingredience
- mleté maso
- 2kusyČesnek
- 400gramůVepřový bok
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceSůl
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceCeler - nať
- 250gramůMrkev kořen
- 400gramůKrůtí prsa
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 75gramůStrouhanka
- 200gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1156 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
96 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým kmínem a dobře promícháme.
- 2Očištěnou omytou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s omytou zelenou petrželovou a celerovou natí, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní mrkev, petrželovou a celerovou nať a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Vychladlou zeleninovou směs přidáme k mletému bůčku. Krůtí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme je se strouhankou, vajíčky, pepřem a solí k mletému masu. Vše dobře prohněteme a necháme chvíli odpočinout.
- 3Formu vyložíme tenkými plátky anglické slaniny tak, aby okraje přesahovaly asi 5 cm přes okraj nádoby, pak ji naplníme masovou směsí, překryjeme okraji slaniny, nádobu uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 180°C.
- 4Vychladlou vepřovou terinu odložíme do chladničky a servírujeme až na druhý den se zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.