Vepřová žebírka s hráškovou rýží
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 500gramůRýže dušená
- 4stroužkyČesnek
- 5lžicOlej stolní
- 800gramůVepřová žebra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
55 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
938 mg
Postup přípravy
- 1Vepřová žebírka omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, po okrajích nařízneme a potřeme olejem. Žebra osolíme, protřeme oloupaným, prolisovaným česnekem, mírně opepříme a poprášíme mletou paprikou. Necháme v chladu několik hodin odležet.
- 2Potom maso po obou stranách krátce opečeme na rozehřátém oleji na pánvi.
- 3Podáváme s dušenou rýží, do které jsme vmíchali sterilovaný hrášek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.