Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusKapusta hlávková
- 4kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 750gramůVepřové kotlety
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.
- 2Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.
- 3Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.
- 4Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.