Vepřová žebírka s medem

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
69 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
237 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, v misce rozmícháme med v teplé vodě a nalijeme na maso. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a necháme maso marinovat nejméně tři hodiny.
  • 2
    Pekáč i s marinádou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. Maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Maso nepodléváme, marináda by se měla vypéct asi o dvě třetiny.
  • 3
    Žebírka servírujeme na prkénku, zbylou marinádu sebereme a podáváme jako omáčku k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.