Vepřová žebírka s medem
50 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová žebra
- 3stroužkyČesnek
- 120gramůMed včelí
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 20gramůOlej sezamový
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 30gramůZázvor celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
69 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
237 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Žebírka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, v misce rozmícháme med v teplé vodě a nalijeme na maso. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a necháme maso marinovat nejméně tři hodiny.
- 2Pekáč i s marinádou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. Maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Maso nepodléváme, marináda by se měla vypéct asi o dvě třetiny.
- 3Žebírka servírujeme na prkénku, zbylou marinádu sebereme a podáváme jako omáčku k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.