Vepřová žebírka v bylinkové marinádě
105 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyVepřová žebra
- Na marinádu
- 3lžíceOlej rostlinný
- 6lžicKečup
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkySkořice mletá
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaBazalka sušená
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1364 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
111 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěná, omytá a osušená žebírka rozdělíme na čtyři porce a naložíme přes noc do marinády.
- 2Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.
- 3Žebírka v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce v marinádě obracíme.
- 4Žebírka grilujeme po každé straně asi 45 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.