Vepřové bochánky se šlehačkou
65 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMouka polohrubá
- 50gramůHouby nakládané
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůHovězí uzený jazyk
- 50gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
151 mg
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, prolisovaným česnekem, šunkou, vejcem a bílkem. Ochutíme muškátovým květem, rozmarýnem, pepřem a solí.
- 2Ve šlehačce rozmícháme mouku a máslo a přivedeme k varu. Zahříváme za stálého míchání dokud hmota nezhoustne. Poté ji promícháme s masovou směsí a naplníme jí tukem vymazané formičky asi ze dvou třetin.
- 3Troubu předehřejeme na 180C.
- 4Formičky naskládáme do pekáčku, do poloviny zalijeme vodou a pečeme ve vodní lázni 40-45min. Hmota musí být propečená i ve středu.
- 5Ve vypnuté troubě necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a podáváme při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, nakládanými houbami a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Vepřové bochánky se šlehačkou
Moc nám chutnalo 😋