Vepřové bochánky se šlehačkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
151 mg
Cukr
163 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, prolisovaným česnekem, šunkou, vejcem a bílkem. Ochutíme muškátovým květem, rozmarýnem, pepřem a solí.
  • 2
    Ve šlehačce rozmícháme mouku a máslo a přivedeme k varu. Zahříváme za stálého míchání dokud hmota nezhoustne. Poté ji promícháme s masovou směsí a naplníme jí tukem vymazané formičky asi ze dvou třetin.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 4
    Formičky naskládáme do pekáčku, do poloviny zalijeme vodou a pečeme ve vodní lázni 40-45min. Hmota musí být propečená i ve středu.
  • 5
    Ve vypnuté troubě necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a podáváme při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, nakládanými houbami a šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Vepřové bochánky se šlehačkou
Moc nám chutnalo 😋