Vepřové burgery s pečenými hruškami
25 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 20gramůRukola
- 600gramůVepřová panenka
- Na hrušky
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůSirup javorový
- 4kusyHrušky
- Na omáčku
- 60mililitrůSirup javorový
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 20gramůHořčice
- 10gramůZázvor mletý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme půlky hrušek, opečeme, přendáme do pekáčku, zalijeme 40 ml javorového sirupu a dále pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, až jsou hrušky propečené a sirup zkaramelizovaný.
- 2V míse ušleháme zbytek javorového sirupu, ocet, hořčici, zázvor, šalvěj, pepř a sůl do hladké omáčky. Tou potřeme plátky z vepřové panenky, pečeme na grilu 10 minut za průběžného otáčení a potírání omáčkou.
- 3Do rozkrojené žemle potom vložíme několik listů rukoly, na to plátek masa a doplníme pečenými hruškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.