Vepřové filé s houbovou omáčkou
17 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová kýta
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 200gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
505 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme utřený česnek a plátky masa, které mírně osolíme. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty.
- 3Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, přisypeme mouku, přilijeme smetanu a bílé víno. Osolíme, opepříme a ještě 3 minuty vaříme na plný výkon.
- 4Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.