Vepřové karbanátky s anglickou slaninou
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 100gramůRajčata
- 1lžíceEstragon
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůAnglická slanina
- 10gramůOregano sušené
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
820 mg
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na kostky a v strojku na maso pomeleme spolu s rajčaty do misky. Přidáme nasekaný estragon, prolisovaný česnek, drobně nasekanou cibuli, drobně nakrájenou zelenou papriku, kečup, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, dobře rukou promícháme a pomoci dlaní vytvarujeme karbanátky. Každý zabalíme do dvou plátků anglické slaniny, spojíme párátkem, posypeme oreganem.
- 2Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky a po obou stranách pečeme přibližně 30 minut.
- 3Na talíř položíme list ledového salátu a na něj položíme opečený karbanátek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.