Vepřové karbanátky s kapustou
50 min.
Ingredience
- 350gramůVepřové maso mleté
- 200gramůKapusta hlávková
- 120gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 5 až 7 minut. Scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, vařenou kapustu posekáme najemno, česnek prolisujeme. Do mísy vložíme mleté vepřové maso, přimícháme kapustu, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme masové těsto. Z těsta tvoříme menší placičky, které zprudka smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.