Vepřové kari s kapustičkami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřová kýta
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 3lžičkyKari koření
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůKapusta růžičková
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapustičky očistíme a uvaříme v osolené vodě. Vařené je slijeme a rozpůlíme nožem.
- 2Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a smažíme na rozpáleném oleji na wok pánvi dozlatova. Zaprášíme kari kořením, zamícháme a necháme chvíli odležet. Poté přidáme půlky kapustiček a utřený česnek. Směs zalijeme kysanou smetanou a důkladně promícháme. Dochutíme dle chuti pepřem a solí, ještě pár minut povaříme, aby se chuti navzájem propojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.