Vepřové kotlety a pečenými jablky
28 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 600gramůRýže dušená
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůJablka
- Marináda
- 3lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceMed včelí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Kotlety zbavíme tuku, osolíme, opepříme, rozložíme na rošt a opékáme asi minutu, aby se maso na povrchu zatáhlo. Obrátíme maso a potřeme marinádou z medu a limetkové šťávy. Převracíme celkem čtyřikrát po 2 minutách a grilujeme tak 10 až 15 minut.
- 2Opečeme si nakrájená jablka zbavená jádřinců a za stálého obracení jablka opékáme dokud nezměknou pod jablka vložíme papír na pečení, aby se nepřipekla.
- 3Do uvařené rýže vmícháme kari koření a vše ohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.