Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
290 mg
Cukr
425 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.
  • 2
    Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.
  • 3
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.
  • 4
    Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.
  • 5
    Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.