Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem
40 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- Lak na maso
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHořčice
- 20gramůPažitka
- 1decilitrCitronová šťáva
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1kusKapie
- 1kusChilli paprička
- Marináda
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůKoření grilovací
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
290 mg
Cukr
425 mg
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.
- 2Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.
- 3Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.
- 4Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.
- 5Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.