Vepřové kotlety na mrkvích
35 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 500gramůVepřové kotlety
- 3kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCitrony
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaKmín celý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, posypeme špetkou soli, špetkou pepře. Naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Na druhou pánev dáme máslo, roztopíme ho a do něj nastrouháme mrkev a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme nasekanou cibuli, nastrouhanou petržel, kmín, přilijeme víno a zeleninu pomalu podusíme. Na konci dušení podle chuti pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a a stáhneme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.