Vepřové kotlety na smetaně s liškami
55 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůLišky čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
63 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.