Vepřové kotlety plněné ochuceným máslem
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 15gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 800gramůVepřové kotlety
- 8gramůŠalvěj čerstvá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMeruňky sušené
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 80gramůPancetta
- 40gramůProsciutto sušené
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme měkké máslo, polovinu lístků šalvěje, česnek, prosciutto, sušené meruňky, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Vezmeme 4 větší kotlety, ostrým nožíkem v nich vyřízneme kapsy, naplníme ochuceným máslem, vložíme do pánve s rozehřátým olejem,osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Poté z pánve vyjmeme a necháme stranou.
- 2Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, pancettu nakrájíme na nudličky. Do pekáče nasypeme pancettu, přisypeme plátky brambor, osolíme, posypeme druhou polovinou šalvěje, zakapeme zbylým olejem z pánve, navrch položíme kotlety, pekáč dáme do vyhřáté trouby a 15 minut zprudka zapékáme.
- 3Kotlety rozdělíme na talíře a doplníme voňavými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.