Vepřové kotlety plněné ochuceným máslem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru dáme měkké máslo, polovinu lístků šalvěje, česnek, prosciutto, sušené meruňky, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Vezmeme 4 větší kotlety, ostrým nožíkem v nich vyřízneme kapsy, naplníme ochuceným máslem, vložíme do pánve s rozehřátým olejem,osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Poté z pánve vyjmeme a necháme stranou.
  • 2
    Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, pancettu nakrájíme na nudličky. Do pekáče nasypeme pancettu, přisypeme plátky brambor, osolíme, posypeme druhou polovinou šalvěje, zakapeme zbylým olejem z pánve, navrch položíme kotlety, pekáč dáme do vyhřáté trouby a 15 minut zprudka zapékáme.
  • 3
    Kotlety rozdělíme na talíře a doplníme voňavými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.