Vepřové kotlety pod bramborovou čepicí
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyVepřové kotlety
- 2kusyČervená řepa
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyPórek
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
16 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme je, oloupeme a rozšťoucháme. Vmícháme nastrouhaný sýr a žloutek, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme nasekanou petrželku.
- 2Omyté a osušené kotlety smažíme na rozpáleném oleji na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Na každou kotletu navršíme kopeček připraveného bramborového pyré a zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut.
- 3Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na proužky a dusíme na smetaně 2 minuty. Vmícháme omytý, na kolečka nakrájený pórek a podusíme ještě 2 minuty.
- 4Kotlety upravíme na talíře s řepou s pórkem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.