Vepřové kotlety pod bramborovou čepicí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
16 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme je, oloupeme a rozšťoucháme. Vmícháme nastrouhaný sýr a žloutek, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme nasekanou petrželku.
  • 2
    Omyté a osušené kotlety smažíme na rozpáleném oleji na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Na každou kotletu navršíme kopeček připraveného bramborového pyré a zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut.
  • 3
    Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na proužky a dusíme na smetaně 2 minuty. Vmícháme omytý, na kolečka nakrájený pórek a podusíme ještě 2 minuty.
  • 4
    Kotlety upravíme na talíře s řepou s pórkem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.