Vepřové kotlety s karamelem
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 50gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1kusMandarinky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1kusCitron
- 1kilogramHroznové víno
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
77 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naporcujeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
- 2Cukr vysypeme na pánev a za stálého míchání připravíme karamel, do kterého přilijeme opatrně vodu, přidáme citrónovou kůru, citrónovou a mandarinkovou šťávu a chvilku povaříme. Kotlety porcujeme na talíř, přikryjeme hroznovým vínem, polijeme karamelem, talíř dokola posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.