Vepřové kotlety s kari a ořechy

35 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Ve woku na rozpáleném oleji restujeme vepřové maso přibližně 4 minuty, pak ho vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme. Do uvolněné pánve dáme lžíci másla. Na rozpuštěné máslo vložíme pokrájenou směs cibule s česnekem, promícháme a necháme zpěnit. Pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme kari pastu a švestková povidla. Vše dobře promícháme a pomalu vaříme 3-4 minuty. Přidáme orestované maso, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
  • 3
    Mezitím si v menší pánvi nasucho opražíme dozlatova piniové oříšky.
  • 4
    Hotové maso rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.