Vepřové kotlety s kari a ořechy
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůVepřové kotlety
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKari pasta
- 2lžíceOříšky piniové
- 1lžícePovidla švestková
- 2kusyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5decilitryVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme.
- 2Ve woku na rozpáleném oleji restujeme vepřové maso přibližně 4 minuty, pak ho vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme. Do uvolněné pánve dáme lžíci másla. Na rozpuštěné máslo vložíme pokrájenou směs cibule s česnekem, promícháme a necháme zpěnit. Pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme kari pastu a švestková povidla. Vše dobře promícháme a pomalu vaříme 3-4 minuty. Přidáme orestované maso, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
- 3Mezitím si v menší pánvi nasucho opražíme dozlatova piniové oříšky.
- 4Hotové maso rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.