Vepřové kotlety s kdoulí

42 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Vložíme kotlety, po dobu 2-3 minut je zprudka opečeme a vyjmeme.
  • 2
    Do pánve přilijeme zbytek oleje, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme oloupanou a vypeckovanou a na tenké dílky nakrájenou kdouli a smažíme další 3 minuty. Přidáme víno a povaříme 2 minuty, aby směs trochu zhoustla.
  • 3
    Z pomeranče vymačkáme šťávu a vmícháme ji do směsi, přidáme slepičí vývar, kousek celé skořice, med a na mírném ohni povaříme 10-15 minut až do zhoustnutí šťávy. Vrátíme maso na pánev a opět povaříme 5-10 minut. Přidáme petržel, osolíme a opepříme.
  • 4
    Kotlety dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.