Vepřové kotlety s kdoulí
42 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusKdoule
- 1kusSkořice celá
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusPomeranče
- 3lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 0,5šálekVíno bílé
- 0,5šálekVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Vložíme kotlety, po dobu 2-3 minut je zprudka opečeme a vyjmeme.
- 2Do pánve přilijeme zbytek oleje, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme oloupanou a vypeckovanou a na tenké dílky nakrájenou kdouli a smažíme další 3 minuty. Přidáme víno a povaříme 2 minuty, aby směs trochu zhoustla.
- 3Z pomeranče vymačkáme šťávu a vmícháme ji do směsi, přidáme slepičí vývar, kousek celé skořice, med a na mírném ohni povaříme 10-15 minut až do zhoustnutí šťávy. Vrátíme maso na pánev a opět povaříme 5-10 minut. Přidáme petržel, osolíme a opepříme.
- 4Kotlety dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.