Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C a dovnitř dáme nahřát plech se zvýšenými okraji.
  • 2
    Brambory i jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme je s nakrájeným fenyklem a nasekaným rozmarýnem. Osolíme a opepříme je a pořádně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Z trouby vytáhneme horký plech a zeleninu a ovoce na něj rozprostřeme. Pečeme asi 30 minut za občasného promíchání.
  • 3
    Kotlety nakrájíme na čtyři plátky. Necháme je 20 minut odležet při pokojové teplotě. Poté osolíme, opepříme a potřeme polovinou množství olivového oleje. Smažíme 5 minut z každé strany. Před podáváním necháme odstát 5 minut.
  • 4
    V pánvi zůstal výpek. Dřevěnou špachtlí se snažte seškrábat všechny připečené zbytky masa a poté je zalijte ciderem. Přivedeme k varu a přidáme hořčici. Dvě minuty povaříme. Odstavíme a zašleháme máslo. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5
    Bramborovou směs rozdělíme na čtyři talíře. Na každý talíř přidáme vepřové maso a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.