Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory
45 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 1lžíceDijonská hořčice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 2kusyJablka
- 1kusFenykl obecný
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 150mililitrůCidre de Normandie Brut
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C a dovnitř dáme nahřát plech se zvýšenými okraji.
- 2Brambory i jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme je s nakrájeným fenyklem a nasekaným rozmarýnem. Osolíme a opepříme je a pořádně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Z trouby vytáhneme horký plech a zeleninu a ovoce na něj rozprostřeme. Pečeme asi 30 minut za občasného promíchání.
- 3Kotlety nakrájíme na čtyři plátky. Necháme je 20 minut odležet při pokojové teplotě. Poté osolíme, opepříme a potřeme polovinou množství olivového oleje. Smažíme 5 minut z každé strany. Před podáváním necháme odstát 5 minut.
- 4V pánvi zůstal výpek. Dřevěnou špachtlí se snažte seškrábat všechny připečené zbytky masa a poté je zalijte ciderem. Přivedeme k varu a přidáme hořčici. Dvě minuty povaříme. Odstavíme a zašleháme máslo. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 5Bramborovou směs rozdělíme na čtyři talíře. Na každý talíř přidáme vepřové maso a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.