Vepřové kotlety se zelenou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaSůl
- Omáčka
- 500gramůHrášek mražený
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule červená
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
- 1kostkaBujón zeleninový
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
91 mg
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na (150-200 g) kotlety, potřeme 2 lžícemi oleje, osolíme, posypeme kari kořením, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme, nařízneme konce, aby kotlety byly pěkné kulaté a odložíme do lednice odpočívat nejlépe na celou noc.
- 2Do kastrůlku rozdrobíme kostku bujónu, zalijeme vařící vodou, kterou přivedeme k varu ve varné konvici, vzniklí vývar zatím necháme stranou. Česnek spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme nejprve cibuli dozlatova a potom přidáme česnek, ten necháme jen provonět, vysypeme propláchnutý hrášek, posypeme mletou paprikou, zalijeme připraveným vývarem, povaříme pod poklicí přibližně 15 minut. Ještě horkou směs mixérem rozmixujeme na hustou kaši, kterou podle vlastní chutě osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a 30 g másla, na sporáku necháme probublat, přiklopíme, hotovou omáčku stáhneme ze sporáku a necháme pod poklicí 5 minut.
- 3V pánvi rozpálíme zbylý olej a připravené kotlety po obou stranách opečeme. Těsně před pečením můžeme kotlety potřít máslem, potom mají výbornou chuť a krásnou barvu. Upečené kotlety pokládáme na talíře, přidáme omáčku a spolu s vhodnou přílohou můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.