Vepřové kotlety se zelenou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
91 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umyjeme, nakrájíme na (150-200 g) kotlety, potřeme 2 lžícemi oleje, osolíme, posypeme kari kořením, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme, nařízneme konce, aby kotlety byly pěkné kulaté a odložíme do lednice odpočívat nejlépe na celou noc.
  • 2
    Do kastrůlku rozdrobíme kostku bujónu, zalijeme vařící vodou, kterou přivedeme k varu ve varné konvici, vzniklí vývar zatím necháme stranou. Česnek spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme nejprve cibuli dozlatova a potom přidáme česnek, ten necháme jen provonět, vysypeme propláchnutý hrášek, posypeme mletou paprikou, zalijeme připraveným vývarem, povaříme pod poklicí přibližně 15 minut. Ještě horkou směs mixérem rozmixujeme na hustou kaši, kterou podle vlastní chutě osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a 30 g másla, na sporáku necháme probublat, přiklopíme, hotovou omáčku stáhneme ze sporáku a necháme pod poklicí 5 minut.
  • 3
    V pánvi rozpálíme zbylý olej a připravené kotlety po obou stranách opečeme. Těsně před pečením můžeme kotlety potřít máslem, potom mají výbornou chuť a krásnou barvu. Upečené kotlety pokládáme na talíře, přidáme omáčku a spolu s vhodnou přílohou můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.