Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 800gramůBrambory
- 1500mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Vápník
58 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kotlety naklepeme a zprudka opečeme v pekáči na rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě. Oloupanbé brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a našleháme kaši. Do horké bramborové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Na upečené kotlety navrstvíme kaši a pokrm ještě 20 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.