Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Vápník
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kotlety naklepeme a zprudka opečeme v pekáči na rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě. Oloupanbé brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a našleháme kaši. Do horké bramborové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Na upečené kotlety navrstvíme kaši a pokrm ještě 20 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.