Vepřové kotlety zapečené se žampiony
75 min.

Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 150gramůSlanina vepřová
- 600gramůBrambory
- 800mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePažitka
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pažitku nasekáme nadrobno.
- 2Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji, vyjmeme a ve výpeku osmažíme slaninu s cibulí a žampiony.
- 3Osmažené kotlety narovnáme do pekáče, překryjeme plátky brambor a směsí žampionů s cibulí a posypeme pažitkou. Zalijeme výpekem, přilijeme vývar a v předehřáté troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.