Vepřové maso na vejcích
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřová plec
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, sůl a omyté, na kousky nakrájené maso. Chvíli pražíme, podlijeme a dusíme doměkka.
- 2Do vymaštěného pekáče z varného skla dáme vysmahlou šťávu a polovinu masa. Na maso rozklepneme vejce, navrch dáme zbylé maso a mírně posypeme strouhankou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.