Vepřové maso po selsku
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůVepřová kýta
- 4kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPórek
- 1kusKedlubna
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 4kusyBrambory
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceTuk
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
50 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme nakrájenou cibuli, dále opékáme a nakonec osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
- 2Zeleninu nakrájíme na kostky a do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zeleniny - k tomu přilijeme polovinu vývaru - a zakryté poklicí dusíme v troubě asi hodinu.
- 3Potom přidáme brambory (také nakrájené na kostky), zalijeme zbývající polovinou vývaru - a dusíme dalších 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.