Vepřové maso s cizrnou po italsku

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olej, kde necháme zesklovatět předem na jemno nákrájenou cibulku. Potom k ní přihodíme rovněž jemně nakrájený česnek a chilli papričku zbavenou semínek, restujeme zhruba minutu.
  • 2
    Do pánve přidáme vykostěné vepřové kotlety, které jsou předem nakrájené na dlouhé tenké proužky. Maso osollíme, opepříme a 5 minut restujeme do doby, než změkne. Dále přilijeme suché bílé víno, vsypeme fenyklová semínka a dusíme 3-4 minuty.
  • 3
    Do pánve k masové směsi přidáme ještě slitou konzervovanou cizrnu spolu s mladým špenátem a zhruba 3-4 minuty povaříme, aby se voda ze špenátu vyvařila. Jako poslední vmícháme sýr mascarpone, můžeme ochutit smetanou, a opět přidáme koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.