Vepřové maso s cizrnou po italsku
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 510gramůVepřové kotlety
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaFenykl čerstvý
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceMascarpone
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 400gramůCizrna konzervovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej, kde necháme zesklovatět předem na jemno nákrájenou cibulku. Potom k ní přihodíme rovněž jemně nakrájený česnek a chilli papričku zbavenou semínek, restujeme zhruba minutu.
- 2Do pánve přidáme vykostěné vepřové kotlety, které jsou předem nakrájené na dlouhé tenké proužky. Maso osollíme, opepříme a 5 minut restujeme do doby, než změkne. Dále přilijeme suché bílé víno, vsypeme fenyklová semínka a dusíme 3-4 minuty.
- 3Do pánve k masové směsi přidáme ještě slitou konzervovanou cizrnu spolu s mladým špenátem a zhruba 3-4 minuty povaříme, aby se voda ze špenátu vyvařila. Jako poslední vmícháme sýr mascarpone, můžeme ochutit smetanou, a opět přidáme koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.